Tofu jako rychlá snídaně nebo svačina, která zasytí díky vyššímu obsahu bílkovin. Vhodné zejména při hubnutí.

Suroviny (pro 2 osoby)

180 g tofu s bazalkou, 2 lžičky hořčice, 1 menší cuketa, 1 menší pórek, 2 lžíce citronové šťávy z čerstvého citrónu, 2 lžíce nasekané petrželky, sůl, pepř nebo chilli, 1 rajče, 2 krajíce celozrnného chleba (ks 50 g)

 

Postup (doba přípravy cca 15 minut)

Nakrájené tofu na tenké plátky potřeme hořčicí.  Omyjeme a očistíme cuketu s pórkem. Pórek nakrájíme na kolečka, cuketu nastrouháme. V misce smícháme cuketu s pórkem, petrželkou a zalijeme citrónovou šťávou a důkladně promícháme. Ochutíme solí a chilli nebo pepřem.

Rozehřejeme si chléb do křupava a položíme na něj tofu. Nakonec přidáme zeleninu.

 

Výživová hodnota na porci

Cca 212 kcal, 13 g bílkovin, 6 g tuku, 25 g sacharidů

Další recept

January 16, 2024 • 5:17PM

z našich receptů

z našeho magazínu