Tofu jako rychlá snídaně nebo svačina, která zasytí díky vyššímu obsahu bílkovin. Vhodné zejména při hubnutí.
Suroviny (pro 2 osoby)
180 g tofu s bazalkou, 2 lžičky hořčice, 1 menší cuketa, 1 menší pórek, 2 lžíce citronové šťávy z čerstvého citrónu, 2 lžíce nasekané petrželky, sůl, pepř nebo chilli, 1 rajče, 2 krajíce celozrnného chleba (ks 50 g)
Postup (doba přípravy cca 15 minut)
Nakrájené tofu na tenké plátky potřeme hořčicí. Omyjeme a očistíme cuketu s pórkem. Pórek nakrájíme na kolečka, cuketu nastrouháme. V misce smícháme cuketu s pórkem, petrželkou a zalijeme citrónovou šťávou a důkladně promícháme. Ochutíme solí a chilli nebo pepřem.
Rozehřejeme si chléb do křupava a položíme na něj tofu. Nakonec přidáme zeleninu.
Výživová hodnota na porci
Cca 212 kcal, 13 g bílkovin, 6 g tuku, 25 g sacharidů
Mezi nejčastější důvody patří: