Medvědí česnek je známý svými detoxikačními účinky. Je výtečným pomocníkem v kuchyni, nejen při přípravě masa.   Látky v česneku medvědím podporují trávení, regulují činnost žaludku, uklidňují křeče hladkého svalstva a ničí střevní parazity.

Suroviny (3 osoby)

Lžíce oleje, lžíce másla, 1 cibule, 1 mrkev, 3 větší brambory, vegeta bez glutamátu (dle chuti), hrst medvědího česneku (pouze lístky), mléko 250 ml, voda 750 ml

 

Postup (cca 30 minut)

Na másle a oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme drobně nakrájenou mrkev a brambory. Zalejeme vodou, ochutíme vegetou a vaříme do polo-měkka. Když je zelenina téměř hotová, tak přidáme hrst nasekaného medvědího česneku a vaříme do měkka. Přidáme mléko a rozmixujeme. Necháme zavařit a odstavíme. Na ozdobu můžeme přidat pár krutónů.

 

Výživová hodnota na porci

Cca 214 kcal, 5 g bílkovin, 10 g tuku, 27 g sacharidů

 

Tip

Pokud chcete, aby Vás polévka více sytila, navyšte obsah bílkovin přidáním tvrdého sýra 100g nebo uzeným tofu 100g na porci. + cca 30g bílkovin navíc.

Předchozí recept

April 3, 2024 • 1:17PM

Další recept

April 3, 2024 • 3:24PM

Vhodné jako

z našich receptů

z našeho magazínu