Tepelně upravená rajčata jsou zdrojem lykopenu, který má velmi pozitivní vliv na naše zdraví. Ocení ho zejména muži při prevenci  problémů s prostatou. Ženám tento recept zpestří hubnutí.

 

Suroviny (2 porce)

10 rajčat, 2 bílé papriky, 1 – 2 cibule, 200 g uzeného tofu, 1 bal. gervais, olej, sůl

 

Postup

Rajčata po omytí oloupeme a zbavíme stopky.  Nakrájíme na drobno a vložíme do misky. Bílou papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé proužky, čím tenčí, tím lepší. Také vložíme do misky stranou. Oloupeme cibuli a nakrájíme na drobno. Na pánev si připravíme 1 lžíci oleje a po zahřátí zpěníme cibulku. Pak přidáme nakrájená rajčata, papriku a podusíme na mírném ohni.

Mezitím si připravíme tofu. Nakrájíme ho na malé kousky a orestujeme na teflonové pánvi na troše oleje do křupava.

Z leča necháme odpařit varem šťávu dle potřeby, aby se zahustilo. Pak do leča rozmícháme gervais a necháme projít varem. Na závěr přidáme tofu. Osolíme dle potřeby.

 

Tip

V režimu hubnutí podáváme teplé samostatně, při regeneraci s kouskem celozrnného pečiva.

Lečo můžeme vzít s sebou i na cesty, protože chutná výborně i za studena.

 

Předchozí recept

April 28, 2024 • 2:12PM

Další recept

April 28, 2024 • 8:24PM

Vhodné jako

z našich receptů

z našeho magazínu