Tepelně upravená rajčata jsou zdrojem lykopenu, který má velmi pozitivní vliv na naše zdraví. Ocení ho zejména muži při prevenci problémů s prostatou. Ženám tento recept zpestří hubnutí.
Suroviny (2 porce)
10 rajčat, 2 bílé papriky, 1 – 2 cibule, 200 g uzeného tofu, 1 bal. gervais, olej, sůl
Postup
Rajčata po omytí oloupeme a zbavíme stopky. Nakrájíme na drobno a vložíme do misky. Bílou papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé proužky, čím tenčí, tím lepší. Také vložíme do misky stranou. Oloupeme cibuli a nakrájíme na drobno. Na pánev si připravíme 1 lžíci oleje a po zahřátí zpěníme cibulku. Pak přidáme nakrájená rajčata, papriku a podusíme na mírném ohni.
Mezitím si připravíme tofu. Nakrájíme ho na malé kousky a orestujeme na teflonové pánvi na troše oleje do křupava.
Z leča necháme odpařit varem šťávu dle potřeby, aby se zahustilo. Pak do leča rozmícháme gervais a necháme projít varem. Na závěr přidáme tofu. Osolíme dle potřeby.
Tip
V režimu hubnutí podáváme teplé samostatně, při regeneraci s kouskem celozrnného pečiva.
Lečo můžeme vzít s sebou i na cesty, protože chutná výborně i za studena.
Mezi nejčastější důvody patří: