Recept: Treska na zelenině. Ryby bychom měli konzumovat 2 až 3x týdně pro jejich zdravé tuky omega 3.

 

Suroviny

1 kedluben, 2 mrkve, 3 lžíce hrášku, 2 lžíce nízkotučného másla, 150 g zmražených filet, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 natvrdo uvařené vejce, 2 lžíce nasekaných bylinek, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce plnotučné hořčice a sůl.

Postup

Kedlubnu s mrkví nakrájíme na kostičky a přidáme hrášek.  Podusíme do téměř do měkka na nízkotučném másle. Filety z tresky omyjeme a osušíme. Pokapeme citrónovou šťávou a opékáme na másle po obou stranách. Vejce natvrdo rozmixujeme s olejem, hořčicí a bylinkami na jemnou omáčku. Pečenou tresku podáváme s dušenou zeleninou, zalitou jemnou omáčkou.

 

Výživná hodnota na porci

1 porce obsahuje cca: 460 kcal, 55 g bílkovin

Předchozí recept

April 28, 2024 • 1:10PM

Další recept

April 28, 2024 • 2:18PM

Vhodné jako

z našich receptů

z našeho magazínu