Recept: Treska na zelenině. Ryby bychom měli konzumovat 2 až 3x týdně pro jejich zdravé tuky omega 3.
Suroviny
1 kedluben, 2 mrkve, 3 lžíce hrášku, 2 lžíce nízkotučného másla, 150 g zmražených filet, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 natvrdo uvařené vejce, 2 lžíce nasekaných bylinek, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce plnotučné hořčice a sůl.
Postup
Kedlubnu s mrkví nakrájíme na kostičky a přidáme hrášek. Podusíme do téměř do měkka na nízkotučném másle. Filety z tresky omyjeme a osušíme. Pokapeme citrónovou šťávou a opékáme na másle po obou stranách. Vejce natvrdo rozmixujeme s olejem, hořčicí a bylinkami na jemnou omáčku. Pečenou tresku podáváme s dušenou zeleninou, zalitou jemnou omáčkou.
Výživná hodnota na porci
1 porce obsahuje cca: 460 kcal, 55 g bílkovin
Mezi nejčastější důvody patří: