Domácí kefír snadno a rychle. Vyrobte si sami kvašený mléčný výrobek pro lepší trávení, silnější imunitu, zdravější mikrobiom a celé tělo. Zařaďte denně fermentované potraviny nebo nápoje, jako jsou domácí kefíry a zlepšete své zdraví. Právě fermentované (kvašené) potraviny dodají přirozená probiotika, postbiotika, vitamíny, minerály a další.
Suroviny
1 litr mléka (ideální domácí, kravské, kozí), kefírovou houbu (zdravá výživa)
Příprava
Mléko nalejeme do nádoby, přidáme kefírovou houbu, uzavřeme a necháme 24 hodin stát při pokojové teplotě. Po 24 hodinách přecedíme přes plastové sítko a kefír je hotov. Houbu v sítku propláchneme opatrně pod studenou vodou a vložíme do sklenice s čerstvým mlékem. Sklenici uzavřeme pomocí papírového ubrousku a gumičky. Kefír i kefírovou houbu uchováváme v lednici.
Tip
Kefír, ani houba nesmí přijít do styku s kovem. Domácí mléko můžeme ohřát na 80°C a poté necháme vychladnout.
Mezi nejčastější důvody patří: