Králik na česneku. Snadná příprava, chutné a výživné jídlo.
Suroviny
1 ks králíka. 80 g rýže, 1 stroužek česneku, 2 kolečka cibule, ½ lžičky hořčice, sůl, pepř, olej ve spreji na vystříkání pekáče
Příprava
Se solí rozetřeme česnek a potřeme jím králíka. Maso pečeme zprudka ze všech stran na trošce oleje, aby si udrželo šťávu. Opatrně, ať nepřipálíme česnek. Poté králíka potřeme hořčicí a položíme na něj kolečka cibule. Podlijeme a dusíme pod poklicí až do změknutí, cca 45 min. Současně si připravíme divokou rýži dle návodu. Na závěr maso dopečeme bez poklice v troubě, aby chytilo barvu do zlatova, cca 15 minut.
Výživná hodnota na porci
1 porce obsahuje cca: 360 kcal, 34 g bílkovin, 21 g sacharidů, 13 g tuku.
Mezi nejčastější důvody patří: