Řecká pochoutka, která se podává k masům i zelenině. Pokud se chcete přiblížit tradičnímu receptu, pak vynechte struhadlo. Okurek nakrájejte na tenké proužky, jídlo bude skvěle chutnat, ale i vypadat. Doporučujeme jako přílohu ke grilovanému masu.

 

Suroviny (2 porce)

Okurka salátová  300 g, řecký jogurt  400 g,  citronová šťáva 1 lžička, olivový olej 1 lžíce, kopr, 1-2 stroužky česneku

 

Postup

Omytý a oloupaný okurek nastrouháme najemno. Vložíme do sítka a vytlačíme přebytečnou vodu. V misce promícháme řecký jogurt s citrónovou šťávou a olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem. Prolisujeme oloupaný česnek, který přimícháme do směsi.

Nakonec  lehce osušený nastrouhaný okurek přidáme do misky s jogurtem, naposledy zamícháme a lehce posypeme koprem.

 

Tip

Tzatziki dáme alespoň na hodinu vychladit do ledničky. Skvěle se hodí jako příloha ke grilovanému masu.

 

Výživová hodnota na porci

164 kcal, tuk 2,3 g, bílkovina 21,8  g, sacharidy 16,1

Předchozí recept

April 13, 2024 • 6:07AM

Další recept

April 13, 2024 • 7:12AM

z našich receptů

z našeho magazínu