Řecká pochoutka, která se podává k masům i zelenině. Pokud se chcete přiblížit tradičnímu receptu, pak vynechte struhadlo. Okurek nakrájejte na tenké proužky, jídlo bude skvěle chutnat, ale i vypadat. Doporučujeme jako přílohu ke grilovanému masu.
Suroviny (2 porce)
Okurka salátová 300 g, řecký jogurt 400 g, citronová šťáva 1 lžička, olivový olej 1 lžíce, kopr, 1-2 stroužky česneku
Postup
Omytý a oloupaný okurek nastrouháme najemno. Vložíme do sítka a vytlačíme přebytečnou vodu. V misce promícháme řecký jogurt s citrónovou šťávou a olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem. Prolisujeme oloupaný česnek, který přimícháme do směsi.
Nakonec lehce osušený nastrouhaný okurek přidáme do misky s jogurtem, naposledy zamícháme a lehce posypeme koprem.
Tip
Tzatziki dáme alespoň na hodinu vychladit do ledničky. Skvěle se hodí jako příloha ke grilovanému masu.
Výživová hodnota na porci
164 kcal, tuk 2,3 g, bílkovina 21,8 g, sacharidy 16,1
Mezi nejčastější důvody patří: