Na fotografii: quinoa jako příloha
Bezlepková obilovina s vysokým podílem bílkovin. Vhodná jako příloha, která zasytí. Výhodou je snadná příprava.
Suroviny (4 osoby)
Postup (doba přípravy 35 min)
Quinou uvaříme podle návodu. Přidáme zeleninu a koření a ještě chvíli vaříme, až do vyvaření vody, popř. zbytek vody slejeme. Přidáme lžičku oleje a můžeme ještě minutku orestovat.
Výživová hodnota na porci 100 g (ve vařeném stavu)
Bílkoviny 4 g, sacharidy 55 g, tuky 1 g, vláknina 7 g, 180 Kcal
Věděli jste, že..
Quinoa je přirozeně bezlepková a hodí se jako doplnění pestrého jídelníčku pro lidi s celiakii.
Quinoa se zeleninou a vaječnou omeletou
Mezi nejčastější důvody patří: