Tak jako k Vánocům patří kapr, tak má své pevné místo beránek u velikonočního stolu. Letos jsme pro Vás připravili beránka zdravěji.
Suroviny
150 g jemně mleté celozrnné pšeničné mouky, 100 g jemně mleté špaldové mouky, 4 vejce, 180 ml mléka,
120 g třtinového cukru, 1 lžička vanilkového extraktu, 4 lžičky prášku do pečiva
4 lžičky řepkového nebo slunečnicového oleje
Postup
Předehřejeme troubu na 180 °C, mezitím vymažeme formu na beránka máslem a vysypeme hrubou moukou. Prosejeme celozrnnou a špaldovou mouku do mísy a smícháme s práškem do pečiva. Pak oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s třtinovým cukrem a vanilkovým extraktem. Přilijeme mléko, olej a vmícháme mouku.
Nakonec ušleháme bílky v tuhý sníh a jemně zapracujeme do těsta, které vlijeme do připravené beránkové formy a pečeme asi 45 minut.
KRÁSNÉ VELIKONOCE!
Mezi nejčastější důvody patří: