Tak jako k Vánocům patří kapr, tak  má své pevné místo beránek u velikonočního stolu. Letos  jsme pro Vás připravili beránka zdravěji.

 

Suroviny

150 g jemně mleté celozrnné pšeničné mouky, 100 g jemně mleté špaldové mouky, 4 vejce, 180 ml mléka,

120 g třtinového cukru, 1 lžička vanilkového extraktu, 4 lžičky prášku do pečiva

4 lžičky řepkového nebo slunečnicového oleje

 

Postup

Předehřejeme troubu na 180 °C, mezitím vymažeme formu na beránka máslem a vysypeme hrubou moukou. Prosejeme  celozrnnou a špaldovou mouku do mísy a smícháme s práškem do pečiva. Pak oddělíme  žloutky od bílků. Žloutky utřeme s třtinovým cukrem a vanilkovým extraktem. Přilijeme mléko, olej a vmícháme mouku.

 

Nakonec ušleháme bílky v tuhý sníh a jemně zapracujeme do těsta, které vlijeme do připravené beránkové formy a pečeme asi 45 minut.

  

KRÁSNÉ VELIKONOCE!

Předchozí recept

March 19, 2024 • 2:17AM

Další recept

March 29, 2024 • 5:17AM

z našich receptů

z našeho magazínu