Dýně je tvořena z 90% vodou, proto je vhodná také při hubnutí. Díky vitamínům C, B1, B2, minerálům jako např. měď, železo, hořčík a draslík je vhodná k podpoře imunitního systému a při odkyselení organismu. Díky vlákniny podporuje trávení a vylučování.
1 cibule, 250 g dýně, 1 červená paprika, 2 rajčata, 1 lžíce olivového oleje, 500 ml zeleninového vývaru, sůl, pepř
Postup (cca 30 minut)
Očištěnou a oloupanou cibuli nasekáme. Odřízneme slupku z dýně a odstraníme semena, pak dužinu nakrájíme na malé kostky. Očistíme a omyjeme papriku, kterou jsme zbavili jadřinců a nakrájíme ji nadrobno. Omyjeme rajčata a zbavíme je stopky a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olej v hrnci a necháme v něm zesklovatět cibulku, pak do něj přidáme dýni, rajčata, papriku, zeleninový vývar a dochutíme solí a pepřem. Polévku vaříme zhruba 15 minut.
Výživová hodnota na porci
Cca 150 kcal, 4g bílkovin, 7g tuku, 15g sacharidů
Tip
Pokud již nemáte chuť na druhý chod, navyšte obsah bílkovin přidáním tvrdého sýra 100g nebo uzeným tofu 100g na porci. + cca 30g bílkovin navíc
Mezi nejčastější důvody patří: