Nemusíte umět Francouzky když chcete využít tento recept, který se hodí na teplou večeři při hubnutí.
Suroviny (1 osoba)
1 menší květák, 50 g šunky, 100 g eidamu 30%, 1 vejce, 150 ml nízkotučného mléka, sůl, pepř, petrželovou nať
Postup (doba přípravy cca 60 min)
Uvařený květák ve slané vodě, prošpikujeme šunkou a polovinou sýru. Zbytek sýru nastrouháme, smícháme s mlékem a rozvaříme. Do vychladlé směsi přidáme vejce a nasekanou petrželku, pak touto směsí potřeme prošpikovaný květák. Můžeme ještě posypat trochou sýra. Pečeme v troubě asi 20 minut při teplotě 200 °C až je jídlo dozlatova.
Výživová hodnota na porci
cca 455 kcal, sacharidy 22 g, bílkovin 50 g, tuky 23 g, cholesterol 290 mg
Mezi nejčastější důvody patří: