Netradiční pojetí plněných paprik na grilu. Přejeme dobrou chuť.
Suroviny (60 minut)
6 ks zelených paprik, 100 g nivy, 100g balkánského sýru, bazalka, oregano, 1 lžíce oleje, 4 ks zralých rajčat, 1 ks červené cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, čerstvá bazalka, petrželová nať, sůl.
Postup
Z paprik vykrojíme jadřince a dobře opláchneme. Nakrájíme balkánský sýr na malé kousky a promícháme s kořením. Nivu nadrobíme. (Raději nesolíme, sýry jsou dost slané)
Papriky plníme střídavě nivou i balkánským sýrem a zatlačíme je pořádně dovnitř, aby nevytekly. Papriky lehce potřeme olejem a položíme na rozehřátý gril. Opékáme cca 15 minut do změknutí a průběžně otáčíme.
Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Nakrájené na kostky vložíme do mísy a osolíme. Přidáme jemně nakrájenou červenou cibulku, česnek a zakápneme olivovým olejem a krátce rozmixujeme tak, aby nám zůstali drobné kousky v omáčce. Na závěr přidáme čerstvou bazalku a petrželovou nať.
Tip
Podáváme s čerstvou rajčatovou salsou a celozrnným pečivem. Pečivo můžeme lehce orestovat, aby mělo křupavou kůrčičku.
Mezi nejčastější důvody patří: