Kapr je velmi oblíbená a dostupná ryba. Ochutnejte kapří špíz.
Suroviny
800 g očištěných půlek kaprů, 4 cibule, olej, 4 dílky citronu
Marináda
4 lžičky oleje, lžička citrónové šťávy, mletý pepř, utřený česnek, kousek pokrájené cibule, špetka cukru.
Postup
Rybu nakrájíme na kostky a pokapeme připravenou marinádou. Vše uvedené lehce promícháme a necháme v chladničce dvě hodiny proležet. Poté kousky ryby napícháme střídavě s kolečky cibule na 4 na špejle nebo kovové špízy. Potřeme po všech stranách olejem a grilujeme 5 až 6 minut. Ozdobíme kousky citrónu a můžeme podávat se zeleninovým salátem.
Výživná hodnota na porci
1 porce obsahuje: 369 kcal, 5g cukrů, 37g bílkovin, 20g tuků, 2g vlákniny
Mezi nejčastější důvody patří: