Studená svačina nebo večeře, která zasytí i větší jedlíky, ale přitom Vás neutahá. Madeland light je sýr se sníženým obsahem tuku (16,5 g tuku na 100 g výrobku), má však dostatek bílkovin. Hodí se při hubnutí i pro příznivce racionálního stravování.
Suroviny (2 osoby)
Madelant Light 100 g, hořčice plnotučná 1 kávová lžička, mořská sůl špetka, bílý jogurt 3% - 4 lžíce, vejce 1 ks, okurek nakládaný 1 ks, rajčata 4 ks, citrón, Worcestrová omáčka
Postup
Rajčatům seřízneme vršky a vydlabeme dužinu. Vejce uvaříme natvrdo a nasekáme. Sýr nastrouháme a smícháme spolu s jogurtem, nasekaným vajíčkem, hořčicí, drobně pokrájenou okurkou a vydlabanou dužinou. Osolíme, zakapeme Worcestrovou omáčkou a citrónovou šťávou. Důkladně promíchanou směsí naplníme rajčata a přiklopíme vršky.
Tip - Doplňte o jarní cibulku
Jarní cibulka je bohatá na vitamín C, obsahuje kyselinu listovou B9, vitamín K1, vápník, draslík, jód, hořčík.
Má antibakteriální a protiplísňové účinky. Kyselinu listovou by měli užívat navíc malé děti a těhotné ženy. B9 se ničí tepelnou úpravou, proto je důležité ji doplňovat.
Výživová hodnota na porci
242 kcal, tuk 13 g, bílkovina 21 g, sacharidy 12,2 g
Mezi nejčastější důvody patří: