Připravte si chutnou večeři z lososa
Suroviny
150 g filetu lososa (bez kůže), bobkový list, kuličky nového koření, celý pepř, sůl, citrón, 2 dl vody (nebo 1 dl vody a 1dl bílého vína), 200 g ledového salátu, 100 g salátové okurky, 100 g mrkve,
Bylinkový dresink
2 pol. lžíce bílého jogurtu, 2 čajové lžičky čistého cottage sýru, česnek, sůl, pepř, sekané bylinky (kopr, petržel, bazalka)
Postup
Filet lososa zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet 15 minut. Mezitím vsypeme do hrnce koření a zalijeme vodou (popř. vodou s vínem). Na dno položíme pařák a přivedeme k varu. (Nebo můžeme použít parní hrnec.) Filet položíme na pařák a přikryjeme pokličkou. Takto vaříme v páře cca 15 - 20 minut, není nutné obracet. Maso je křehké a růžové. Zeleninu nakrájíme a rozložíme na talíř. Na zeleninu položíme filet lososa a ten přelijeme bylinkovou směsí smíchanou s jogurtem a cottage sýrem. Jídlo je vhodné jako oběd nebo večeře.
Tip
Jako přílohu doporučujeme kedlubnové hranolky.
Výživná hodnota na porci
1 porce obsahuje: 406 kcal, bílkoviny 38 g, sacharidy 20 g, tuky 18 g
Mezi nejčastější důvody patří: