Recept, který zasytí a ještě si i pochutnáte.
Řepa navíc působí močopudně a také vylučuje sůl z těla. Povzbuzuje činnost žaludku a tvorbu žluči a zbavuje střeva jedovatých látek, odstraňuje zácpu. 

Pokud necháme červenou řepu grilovat déle, bude krásně křupavá. Vhodné jako večeře nebo zdravé mlsání.

 

 

Suroviny (2 porce)

  • 3 ks řepy
  • olej
  • grilovací koření
  • balkánský sýr


Postup (60 min)
Oloupeme řepu a nakrájíme na půlcentimetrová půlkolečka. Řepu vyskládáme v jedné vrstvě na pečící papír, lehce potřeme olejem, posypeme trochou grilovacího koření, bez glutamátu. Předehřejeme troubu a pečeme 30 minut na 160°C. Po 30 minutách vytáhneme plech s řepou a na každý kousek řepy vložíme plátek balkánského sýru a pečeme dalších 20 minut. 


Tip
Talíř můžeme doplnit o čerstvou zeleninu např. okurek, rajče nebo na co máte právě chuť.

Předchozí recept

April 21, 2024 • 7:13AM

Další recept

April 21, 2024 • 8:11AM

z našich receptů

z našeho magazínu