Recept, který zasytí a ještě si i pochutnáte.
Řepa navíc působí močopudně a také vylučuje sůl z těla. Povzbuzuje činnost žaludku a tvorbu žluči a zbavuje střeva jedovatých látek, odstraňuje zácpu.
Pokud necháme červenou řepu grilovat déle, bude krásně křupavá. Vhodné jako večeře nebo zdravé mlsání.
Suroviny (2 porce)
Postup (60 min)
Oloupeme řepu a nakrájíme na půlcentimetrová půlkolečka. Řepu vyskládáme v jedné vrstvě na pečící papír, lehce potřeme olejem, posypeme trochou grilovacího koření, bez glutamátu. Předehřejeme troubu a pečeme 30 minut na 160°C. Po 30 minutách vytáhneme plech s řepou a na každý kousek řepy vložíme plátek balkánského sýru a pečeme dalších 20 minut.
Tip
Talíř můžeme doplnit o čerstvou zeleninu např. okurek, rajče nebo na co máte právě chuť.
Mezi nejčastější důvody patří: