Francouzská rybí polévka. Tato rybí polévka Vás zasytí na delší dobu. Ryb máme dnes velmi málo, tak si alespoň dopřejte porci rybí polévky.
Suroviny
400 – 500 g očištěných ryb bez hlav, kousek cibule, sklenka bílého vína, 2 lžíce olivového oleje, 1 rajče, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, 1 hřebíček, pepř, šafrán, sůl, 1000 ml vody, 4 plátky tmavého chleba
Postup
Očištěné ryby nakrájíme na kousky. Utřený česnek, velmi jemně nakrájenou cibuli, spařené oloupané a na čtvrtky nakrájené rajče, olivový olej, sůl, koření a připravené rybí maso vložíme do hrnce. Zalijeme vínem a vařící vodou. Na prudkém ohni vaříme 10 až 15minut. Plátky tmavého chleba nakrájíme na nudličky, opečeme je na sucho, rozdělíme na talíře, na ně vložíme rybí maso a zalijeme polévkou. Podáváme okamžitě.
Výživná hodnota na porci
1porce obsahuje: 326 kcal, 31g cukrů, 20g bílkovin, 9g tuků, 2,5g vlákniny
Mezi nejčastější důvody patří: