Kořen pampelišky jako „lék“

 

Kořen pampelišky je podle kanadských vědců silnější než chemoterapie. Vědci zjistili, že kořen pampelišky dokáže usmrtit rakovinné buňky bez toho, aby poškodil zdravé buňky. Žlutý zázrak nám také poslouží jako prevence před revmatismem a jinými degenerativními nemocemi pohybového aparátu. Sirup nám pomůže při onemocnění dýchacího traktu.

Pampeliška

Pampeliška je výborným zdrojem vápníku, draslíku, sodíku i hořčíku. Mladé listy jsou bohaté na vitamín C a železo. Dalšími vitamíny jsou např. vitamín A či B nebo látka inulin vhodná především pro diabetiky, protože pomáhá snižovat hladinu krevního cukru. (nejvyšší koncentrace inulinu je na podzim). Květy obsahují vitamín D.

 

Detoxikace pampeliškovými květy

Pampeliška je vhodná na jarní detoxikační kůru a podporu jaterních funkcí či ledvin.

Po dobu dvou týdnů jíme každý den hrst čerstvých listů. (není vhodné pro těhotné a kojící).

Med či sirup z květů také pomáhá k odkašlávání i léčbě nemocí dýchacího aparátu.

Recept na přípravu medu z pampelišky.

 

Kořen pampelišky jako „lék“ na rakovinu

Podle kanadských vědců je kořen silnější než chemoterapie. Vědci zjistili, že kořen pampelišky dokáže usmrtit rakovinné buňky bez toho, aby poškodil zdravé buňky a to již pár dní po začátku užívání.

 

Pampeliškový čaj z kořene či listů

Kořen sbíráme v březnu až dubnu nebo na podzim v říjnu a listopadu, kdy rostlina nekvete. Použijeme rýč. Kořeny ihned po sběru omyjeme a dáme sušit. Maximální teplota sušení je do 50°C. Správně usušený kořen se lehce láme a v místě lomu je bílý.

Listy sbíráme od května do září po rozkvětu rostliny mezi polednem a druhou hodinou odpolední a okamžitě sušíme.  

Celou rostlinu, (tzn. kořen, nať), sbíráme během března až května než začne kvést. Ideální doba pro sběr je okolo druhé hodiny odpolední. Očištěnou rostlinu sušíme umělým teplem v tenké vrstvě při maximální teplotě do 35°C.

 

Užívání čaje

Přibližně 1 až 2 čajové lžičky drceného kořenu zalijte 2,5 dl vroucí vody a nechte vyluhovat přibližně 15 minut.

Čaj pijte před jídlem 2 až 3 krát denně několik měsíců.

 

Pampeliška má tyto vlastnosti

  • protirakovinné účinky

  • močopudné

  • pomáhá při vylučování žluče

  • detoxikuje játra

  • pomáhá při alergiích

  • snižuje krevní cholesterol

Pampeliška obsahuje řadu důležitých vitamínů a minerálů

vitamín B6, thiamin, riboflavin, vitamín C, železo, vápník, draslík, zinek, hořčík, kyselinu listovou.

Objednejte se na konzultaci, poraďte se s odborníky, co konkrétně je pro Vás nejvhodnější nebo se podívejte se na zkušenosti našich klientů.

z našeho magazínu