Nakrájenou zeleninu namáčíme nebo zalijeme bylinkovým jogurtem. Rychlým pokrm vhodným také jako svačinka při hubnutí.
Suroviny (2 osoby)
2 mrkve, 1 kedlubna, 1 červená paprika, 4 řapíky celeru, 250 g jogurtu, 3 lžíce nasekané petrželky, 4 čajové lžičky nasekané bazalky, sůl, pepř.
Postup (doba přípravy: asi 15 min)
Omytou zeleninu očistíme. Kedlubnu, mrkev, papriku a řapíkatý celer nakrájíme na jemné proužky.
Smícháme jogurt s petrželkou a bazalkou. Ochutíme solí a pepřem.
Kousky zeleniny jíme s bylinkovým jogurtem.
Výživná hodnota na porci
169 kcal· 10 g bílkovin · 5 g tuku · 19 g sacharidů
Mezi nejčastější důvody patří: