Špenát nemusí být jen nuda. Přinášíme Vám recept, který je jednoduchý, zasytí a navíc skvěle chutná. Špenát je bohatým zdrojem draslíku, který je doporučován především lidem s vysokým krevním tlakem, vápníku, vitamínu K a dalších tělu prospěšných látek. Díky sýru se může stát toto jídlo i bohatým zdrojem bílkovin. No prostě Pepek by nad námi zajásal!
Suroviny na těsto:
Suroviny na náplň:
Postup:
V míse smícháme všechny suroviny na těsto a na pánvi pečeme z trošky těsta palačinky.
Mazací sýr rozmícháme s trochou mléka a přelijeme do hrnce. Nadrobíme nivu a na mírném plameni prohříváme do rozpuštění.
Namažeme na palačinky.
Doma máme velmi oblíbenou i náplň z kukuřice, másla a bazalky.
Tip:
Nezapomeňte, že čerstvou zeleninou nikdy nic nezkazíte!
Mezi nejčastější důvody patří: