Recept z ryb. Losos na kapustě se zázvorem

 

Suroviny (2 porce)
480 g kadeřavé kapusty, 1 menší kousek zázvoru, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 400 g filet z mořského lososa, 1 lžička citrónové šťávy, mořská sůl, pepř, ½ lžičky mleté papriky, 2 lžičky olivového oleje, 125 – 150 ml zeleninového vývaru, ½ svazku petrželky, 150 g jogurtu s obsahem 1,5 % tuku

Postup
Nakrájíme očištěnou kapustu na jemné proužky. Oloupeme a nastrouháme zázvor. Cibuli s česnekem očistíme a nasekáme na drobno.
Umytého lososa, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Nakrájené filety pokapeme citrónovou šťávou a ochutíme solí, pepřem a trochou papriky.
Předehřejeme si teflonovou pánev s trochou oleje a osmažíme česnek, cibuli a zázvor za stálého míchání. Kapustu s vývarem vložíme do pánve, osolíme a popepříme. Vaříme přikryté za slabého ohně cca 2 minuty.

Lososa položíme na kapustu, přikryjeme a vaříme asi 4 – 5 minut, za mírné teploty. Po vyjmutí schováme do tepla. Prdelku omyjeme a lístky najemno nakrájíme a přimícháme s jogurtem ke kapustě. Dochutíme a podáváme na kapustě.


Výživná hodnota na porci
1592 kJ/ 327 kcal, cholesterol: 112 mg, tuk: 13 g, bílkoviny: 51 g, uhlohydráty: 14 g, vláknina: 8 g

Předchozí recept

April 28, 2024 • 9:21PM

Další recept

April 28, 2024 • 10:05PM

Vhodné jako

z našich receptů

z našeho magazínu