Recept s krůtím masem. Doporučujeme ochucovat intuitivně. I zde platí méně je více.
Suroviny
200 g krůtí prsa, špetka mořské soli, 2 čajové lžičky panenského olivového oleje, 1 čajová lžička škrobu, Kari koření - na špičku nože (asi 1 g), 1 vaječný bílek, 1 čajová lžička drobně nakrájené zelené petrželové natě (kadeřavý petržel), 3-4 vrchovaté polévkové lžíce na nudličky nastrouhané karotky
Příprava
Maso pečlivě umyjte pod tekoucí vodou a nakrájejte na nudličky silné cca 1 cm a dlouhé asi 5cm. Vložte do misky, zamíchejte spolu s ostatními ingrediencemi a nakonec přidejte bílek. Přikryjte a nechte uležet zhruba 2 hodiny v lednici. Dusíme na teflonové pánvi za občasného promíchání do 15 minut maximálně nebo do odpaření většiny šťávy a mírně zapečeného masa. U dětí od 6 let můžete přidat k masové směsi vhodný „dresink“ jogurt s bylinkami.
Alternativa
(vhodné pro děti od 3 let)
Cuketa
Přidejte do masové směsi se zeleninou cuketu nakrájenou na kostičky.
Suroviny na dresink
1 polévková lžíce Sójanézy, 4 polévkové lžíce netučného bílého jogurtu 1,5 až 4% tuku, ½ polévkové lžíce jablečného octu, 1 čajová lžička čerstvé citrónové šťávy, 1 polévková lžíce chemicky nekonzervovaného kečupu (např. Heinz), ½ čajové lžičky koření oregano, špetka mořské soli.
Příprava dresinku
Postupně zamíchejte všechny suroviny. Aby jste docílili potřebné polotekuté hustoty vmíchejte přibližně 2 dcl stolní vody nebo zeleninového vývaru. Nechejte asi 60 minut odležet. Dresink lze použít na salát, i k masové směsi. Zeleninový salát dle libosti. Možností je mnoho.
Mezi nejčastější důvody patří: