Pro milovníky hovězího masa jsme připravili recept: Hovězí maso s kedlubnovým zelím.
Suroviny (1 osoba)
500 g okrájené kedlubny, 1 čajová lžička rostlinného oleje (řepkový nebo olivový), 1 malá cibule, 1 zarovnaná, polévková lžíce hladké mouky (8 g), voda nebo vývar na podlévání, kmín a sůl, ocet a cukr pro závěrečné, dochucení, 150 g libového hovězího masa (plecko)
Postup 60 min
Na jemno nakrájenou cibuli opražíme na rostlinném oleji v teflonovém hrnci. Na hrubém struhadle nastrouháme okrájenou kedlubnu a přidáme na cibulku, pak posolíme a přidáme kmín. Podusíme do změknutí a průběžně podléváme vodou nebo vývarem z hovězího masa. Kedlubnu můžeme dochutit jako tradiční zelí tzn. před koncem vaření okyselit a mírně dosladit.
Tip
V hubnoucí fázi podáváme s vařeným hovězím masem. V udržovací fázi můžeme podávat s vařeným bramborem.
Výživná hodnota na porci
cca: 1579 kJ / 376 kcal / bílkoviny: 27 g, sacharidy: 28 g, tuky: 15 g
Mezi nejčastější důvody patří: