Velmi oblíbené jídlo, zejména v době letní sezóny grilování. Mimo sezónu lze péct v troubě. Zpestřete si hubnutí grilovaným špízem

 

Suroviny (4 porce)

 

Špíz

Kuřecí prso 400 g, 4 velký žampion, 1 velká cuketa na kostičky, 2 červené paprika na kolečka, 1 žlutá paprika na kolečka, 1 středně velká cibule nakrájená na kolečka, olivový olej, ocet balsamico, bazalka, oregano, pepř a špetka soli

 

Tzatziki

2 velká okurka, 1 400 g bílý jogurt, špetka soli a pepře, ocet balsamico, olivový olej,

 

Postup

Připravíme si špízové jehly a napícháme na ně zeleninu, nakrájený žampion a kousky kuřecího masa. Špízy potřeme olivovým olejem, octem balsamico, který jsme předem smíchali s bylinkami a kořením. Špízy vložíme na gril (použijeme tácky). Pokud pečeme v troubě, použijeme pečící papír a mísu. V průběhu grilování či pečení připravujeme tzatziki. Nastrouháme okurku na hrubo a vymačkáme přebytečnou vodu, osolíme, opepříme a přidáme česnek, bílý jogurt a čajovou lžičku jablečného octa nebo balsamico. Promíchané tzatziky dáme odležet do lednice. Grilované špízy podáváme s tzatziki.

 

Výživová hodnot na porci

 cca 325 kcal, sacharidy 29 g, bílkoviny 17 g, tuky 17g

Předchozí recept

April 12, 2024 • 8:13AM

Další recept

April 12, 2024 • 10:13AM

z našich receptů

z našeho magazínu