Klasické jídlo pro letní období. Grilovaná ryba je výborná s kouskem celozrnného pečiva.


Suroviny (4 porce / 45 minut)
4 ks makrely, 4 lžíce olivového oleje, 1 snítka tymiánu, šťáva z ½ citrónu, mořská sůl, pepř


Postup
Vykuchanou makrelu (včetně hlavy) opláchneme a osušíme. V misce utřeme olej a bylinky na dochucení v jemnou kašičku.
Do kůže makrely uděláme pár zářezů, abychom ji mohli potřít marinádou z venku i zevnitř a necháme zhruba 1 hodinu odležet.
Opékáme na rozpáleném grilu nebo roštu při střední teplotě.


Tip
K rybě podáváme celozrnné pečivo a doplníme o čerstvou zeleninu. V případě hlavního jídla můžeme servírovat s bramborami, které jsme dělali v alobalu na grilu.

Předchozí recept

April 12, 2024 • 12:36PM

Další recept

April 13, 2024 • 3:04AM

z našich receptů

z našeho magazínu