Lehký recept na odpolední svačinku. Grilovaná marinovaná zelenina.


Suroviny (4 osoby)
3 červené papriky, 400 g lilku, 400 g cukety, 3 polévkové lžíce olivového oleje, sůl, 1 stroužek česneku, 1 svazek petrželky, 1 lžíce kaparů, 1 citron a pepř


Postup (Doba přípravy: asi 40 min.)
Předehřejeme troubu na 200 C / horkovzdušnou na 180 C. Umyté paprikové lusky necháme okapat. Umyjeme a očistíme lilek, který nakrájíme na 1cm tlusté plátky. Pak umyjeme a očistíme cuketu, kterou nakrájíme na 1 cm tlusté plátky.
Plátky lilku naskládáme vedle sebe spolu s plátky cukety a celými paprikovými lusky na plech na pečení, který jsme potřeli 1lžící olivového oleje. Cuketu i lilek posolíme. Předehřejeme troubu a vše pečeme asi 12 min. Cuketu vytáhneme z trouby. Papriku s lilkem otočíme a pečeme dalších cca 8 min.
Papriku vložíme do mísy, přikryjeme a necháme vychladnout. Vychladlou papriku napíchneme nad miskou a její šťávu použijeme na marinádu.
Pak z paprik odstraníme stopky i jádřince a rozpůlíme. Bílá žebra odstraníme a dužinu nakrájíme na proužky. Lilek, cuketu a papriky naskládáme do mísy.
Oloupeme a nasekáme stroužek česneku. Omyjeme a osušíme petržel a spolu kapary nasekáme. Vymačkáme citron do skleničky. Připravíme si metlu na sníh a vyrobíme marinádu z citrónové šťávy, 2lžíc olivového oleje a šťávy z papriky. Poté přimícháme česnek, petrželku spolu s kapary. Marinádu posolíme a opepříme.
Grilovanou zeleninu zalijeme marinádou. Salát necháme v chladnu 3 hodiny odležet.


Výživná hodnota na porci
130 kcal/544 kJ · 4 g bílkovin · 8 g tuku · 8 g sacharidů

Share This Article

Předchozí recept

April 13, 2024 • 4:10PM

Další recept

April 13, 2024 • 6:14PM

z našich receptů

z našeho magazínu