Na fotografii: quinoa jako příloha

Bezlepková obilovina s vysokým podílem bílkovin. Vhodná jako příloha, která zasytí. Výhodou je snadná příprava. 

 

Suroviny (4 osoby)

  • 200g syrové quinoi 
  • Fazolové lusky 
  • Baby karotka
  • Kukuřice
  • Hrášek
  • Sůl podle chuti
  • 1 lžička oleje
  • Bazalka 

Postup (doba přípravy 35 min)

Quinou uvaříme podle návodu. Přidáme zeleninu a koření a ještě chvíli vaříme, až do vyvaření vody, popř. zbytek vody slejeme. Přidáme lžičku oleje a můžeme ještě minutku orestovat. 


Výživová hodnota na porci 100 g (ve vařeném stavu)
Bílkoviny 4 g, sacharidy 55 g, tuky 1 g, vláknina 7 g, 180 Kcal

 

 


Věděli jste, že..

Quinoa je přirozeně bezlepková a hodí se jako doplnění pestrého jídelníčku pro lidi s celiakii. 

Share This Article

Předchozí recept

April 13, 2024 • 7:07AM

Další recept

April 13, 2024 • 8:11AM

Vhodné jako

Quinoa se zeleninou a vaječnou omeletou

z našich receptů

z našeho magazínu