Překvapte partnera dietním, ale chutným kuřetem. Kuře s chřestem v alobalu Vám zabere pár minut. Doporučujeme i při hubnutí.

 

Suroviny

200 g zeleného chřestu, 2 menší mrkve, 2 rajčata, 2 kuřecí prsní řízky (2 x 150g), 1 polévková lžíce olivového oleje, sůl a pepř, ocet balsamico, 120 g bílého jogurtu (1.5 % tuku), oregano, bazalka, tymián

 

Postup (cca 45 min)

Propláchněte chřest, spodní třetiny oloupejte. Dřevnatý konec odkrojte. Stonky nakrájejte na kousky. Oškrábejte mrkev a nakrájejte na tenké nudličky. Nakrájejte omytá rajčata na plátky. Opláchnuté, maso osušte a nakrájejte na tenké plátky. Na jedno maso použijeme jeden alobal, který potřeme lehce olejem. Připravte si potravinářskou fólii a do středu rozložte na kolečka nakrájená rajčata tak, aby ležela částečně přes sebe. Posypte bazalkou a nahoru poklaďte kousky chřestu a nudličky mrkve. Pak maso potřete směsí oleje, barevného pepře, soli a tymiánu, na závěr položte na maso zeleninu a uzavřete alobal, aby neutekla pára, ani šťáva. Balíčky položte na pečicí plech a duste v troubě na 200°C cca 30 minut. Nyní připravte jogurtový dressing. Smíchejte jogurt s bylinkami, pepřem a octem. Kuřecí prsíčka podáváme s jogurtovým dessingem. Recept je vhodný i na hubnutí, protože obsahuje velké množství bílkovin. Servírujeme buď v době oběda, nebo na večeři. V režimu regenerace nebo mimo hubnutí můžeme podávat s loupanými brambory.

 

Výživová hodnota na porci

Cca 292 kcal, sacharidy 10 g, bílkoviny 40 g, tuky 9 g, vláknina 4 g

Share This Article

Předchozí recept

April 3, 2024 • 10:17PM

Další recept

April 4, 2024 • 11:07AM