Aneb jak říká náš syn, Karamelové cucáky.  Když před léty přišel trend slaného karamelu, tak jsme nevěřícně koukali, proč by to jako někdo proboha dělal?? Zvědavost nám ale nedala, a stala se z toho láska jako trám. Takže, …

Suroviny

Slaný karamel

120g cukr krystal

30g másla

100g 33% smetany

lžička soli

Krém

2x lučina (používám Palouček z Lídlu. Efekt stejný, cena poloviční)

25g povoleného másla

65g slaného karamelu

Vanilkové cupcakes (Dají se použít samozřejmě i jiné. Výborné jsou například s čokoládou)

250g hladné mouky

30g polohrubé mouky (pokud by bylo těsto řídké, tak můžete trochu přidat)

110g cukr krupice

2 lžičky prášku do pečiva

špetka soli

60g rozpuštěného másla (nelít na vejce)

2 vejce

200ml mléka

1 lžička vanilkového extraktu (nemusí být)

 

Postup

Slaný karamel

Na mírném ohni rozpustit cukr (míchat jen velmi zlehka a od krajů). Až bude rozpuštěný, tak přidat za stálého míchání máslo a smetanu o pokojové teplotě. Nakonec lžičku soli. Zamíchat a nechat chladnout. Na jednu dávku krému toho bude zbytečně moc, ale on se nám stejně v lednici nějak rychle vypařoval.

Krém

Vše ušlehat v jednolitý krém. Na zdobení používám ustřihnutý sáček, páč ten cukrářský mi prasknul a nový zapomínám koupit.

Vanilkové cupcakes

Vše smíchat, nalít do formiček, plechu, či kdo to v čem peče a péct do zhnědnutí. Po vychladnutí ozdobit krémem.

Dobrou chuť !!!

 


Věděli jste, že u hubnutí ...

Můžete zhřešit, ale nesmíte hřešit?

Naši klienti mají povolen tzv. odpustkový den, který má svá pravidla. Více se dozvíte v článku >

Předchozí recept

January 16, 2024 • 5:17PM

Další recept

February 14, 2024 • 5:07AM

Vhodné jako

z našich receptů

z našeho magazínu