Vyzkoušejte hovězí maso se žampióny. Hovězí maso obsahuje železo, které je důležité pro přenos kyslíku v našem organismu. Doporučujeme rovněž při hubnutí.

 

Suroviny (4 porce)

400 g mletého libového masa (hovězí z Lídlu), 600 g větších žampionů, 400 g lilku, 200 g cibule, 400 g rajčat, 4 lžičky kvalitního olivového oleje, česnek, sůl, bazalka

 

Postup

Rozehřejeme olej na pánvi a restujeme drobně pokrájenou cibuli, pak přidáme mleté maso. Nyní očistíme žampiony a vykroutíme nožičky. Nožičky nakrájíme nadrobno a přidáme k masu a osolíme. Podlíváme vodou dle potřeby a dusíme. Rozříznutý lilek na půl vydlabeme a dužinu drobně nakrájíme a přidáme na pánev. Dále spaříme čerstvá rajčata a oloupeme. Nakrájená je přidáme i se šťávou a rozetřeným česnekem a bazalkou. Dusíme pod pokličkou, dokud není maso hotové. Můžeme podlévat vodou. Předehřejeme troubu na 200 °C. Na plech s pečicím papírem vyložíme kloboučky žampionů i vydlabaný lilek naplněný hotovou masovou směsí. Vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. V závěru pečení posypeme strouhaným sýrem, který se krásně rozteče.

V režimu hubnutí podáváme s čerstvým zeleninovým salátem. V regeneraci nebo mimo hubnutí podáváme s bramborem.

 

Výživová hodnota na porci

Cca 380 kcal, bílkoviny 30 g, sacharidy, 31 g, tuky 18 g

Předchozí recept

April 25, 2024 • 5:15AM

Další recept

April 26, 2024 • 10:10AM

Vhodné jako

z našich receptů

z našeho magazínu